Dva legendarna klasika zaboravljena u jednoj garaži

Više slika

Više slika

Zamislite da otvarate garažu, ili neku drugu prostoriju za odlaganje stvari, i u njoj pronađete dva klasična automobila izuzetne vrednosti...

Ovo je retka pojava, ali daleko izuzetnija od bilo koje druge. Nedavno je pronađen, ne jedan, već dva automobila vredna nekoliko miliona dolara, smeštena bezbrižno u garaži, čekajući da prođu decenije kako bi ponovo ugledala svetlost dana. A, to će se upravo i dogoditi sledećeg  meseca na aukcijskoj prodaji koja će biti održana u Floridi.

Vredniji od ova dva modela jeste Ferrari 275 GTB iz 1966. godine. Svega 970 jedinica „faličnog“ Ferrari 275 GTB sportskog automobila kreirano je u Maranelu između 1964. i 1968. godine, ali ovo je definitivno najređi od svih, poseduje dugačak nos, karoseriju kreiranu od aluminijuma, koja je krasila samo 80 primeraka, i predivnu kombinaciju srebrno/plavog enterijera putničke kabine.

Smešten odmah do njega, u ovoj garaži Severne Karoline, nalazio se originalni Shelby 427 Cobra iz 1967. odine, koji predstavlja ikonu američkih performansi, kreiranu u svega 260 primeraka. Sa crvenom šarom na crnoj karoseriji, ovaj model poseduje svega 20.921 pređeni kilometar na odometru.

Oba modela stoje parkirana u ovom prostoru još od kada je on izgrađen 1991. godine. Ferrari je prvi put viđen prethodnog meseca, njegov motor je vraćen u život, ali karoserija je i dalje prekrivena prašinom. Predstavljen je na Palm Beach Cavallino Classic događaju, gde je odmah postao glavna zvezda, sudeći prema njegovom aukcionaru.

„Mi smo počastvovani što imamo priliku da predstavimo ovoliko značajan kolekcionarski automobil svetu, nakon više od dve decenije skrivanja“, izjavio je Dejvid Goding. „Otkriti bilo koji od ova dva modela predstavlja neverovatnu okolnost, ali pronaći oba, u neverovatno dobrom stanju, potpuno nepromenjene u jednoj garaži, zaista prevazilazi sva moja očekivanja.“

Aukcijska kuća Gooding & Company, procenila je Ferrari na skali između 2,5 i 3,25 miliona dolara, dok očekivana vrednost Cobra modela može stati između jednog i 1,3 miliona.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group