Dva Lamborghini modela vredna pola miliona nestala sa parkinga jednog prodajnog salona

Vlasnici McLaren Boston predstavništva nisu bili oduševljeni kada su se vratili sa svojih odmora za Dan zahvalnosti u SAD, otkrivši da je par skupocenih Lamborghini modela ukraden sa njihovog parkinga...

Lokalna policija i dalje istražuje ovaj slučaj, koji se odigrao rano ujutru dvadeset i devetog novembra u Masačusetsu. Kamere bezbednosnog sistema oko predstavništva predstavljaju dva počinioca koja su uspela da uđu na njegov parking, odvezavši se sa lica mesta sa po jednim egzotičnim italijanskim vozilom.

Dva Lamborghini modela, Huracan i Urus, prema procenama poseduju kombinovanu cenu od oko 500.000 dolara, ali na nesreću po ovog predstavnika, policija nije otkrila tačnu metodu uz pomoć koje su lopovi uspeli da ukradu vozila na prvom mestu.

Snimak sigurnosnih kamera uhvatio je dva lopova koji su uspeli da otključaju Huracan model, navodno bez lomljenja stakla, odvezavši se dalje u svega nekoliko sekundi. Iako nije poznato na koji su tačno način oni uspeli to da urade, postoji mnogo fazona uz pomoć kojih lopovi mogu ’provaliti’ u moderna vozila elektronskim putem.

Pojedini izveštaji navode da su ljudi koji su uzeli automoble koji im ne pripadaju koristili nešto jednostavno kao relej, koji proširuje upotrebljiv opseg priveska za ključeve. Sa druge strane, moguće je koristiti i portove smeštene u blizini eksterijera vozila kako bi ih zavarali da pomisle da zapravo imaju ključeve, mada je ovaj sistem daleko duži i lopovi ponekada moraju ukloniti komade eksterijera kako bi to izveli.

Brojne provale u prodajne salone u poslednje vreme zabeležile su da lopovi uzimaju svaki postojeći ključ iz njihovog ormarića, ali u ovom slučaju ne postoje nikakve indikacije da je McLaren Boston predstavništvo bilo žrtva provale.  

Bilo kako bilo, oni su u tome uspeli, sa policijskim organima koji su izjavili da su se lopovi uputili ka Route 3 autoputu, koji spaja Boston na severnoj strani sa Kejp Kodom na južnoj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group