Dva Challenger Demon modela odlaze na aukciju

Više slika

Više slika

Ne postoji nikakva sumnja da su sa Demon verzijom modela Challenger, Dodge i SRT dostigli neverovatne performanse i stvorili jedno zaista brzo pakovanje...

Pravu poslasticu predstavlja dokopati se jedne od njih. Svako ko je na tržištu u potrazi za ovim mašinama i dovoljno je srećan da bude na pravom mestu u pravo vreme, možda može da se izbori za svog ličnog demona na jednoj velikoj aukciji. Zapravo, dva potpuno nova, fabrički sveža primerka ovih masivnih zveri FCA grupacije odlaze na aukciju sledećeg meseca, bez rezerve u oba slučaja.

Na slikama u galeriji možete videti jedan od modela koje će prodati RM Sotheby’s najboljem ponuđaču, na predstojećem događaju u Fort Loderdejlu, zakazanom za 6. i 7.april. Automobil sa rednim brojem 0589 kupio je Rik Hendrik, ovlašćeni doler iz Čarlstona u Južnoj Karolini i poseduje tamno sivu boju karoserije. Model poseduje svega 6,5 pređenih kilometara na odometru i procenjuje se da će biti prodat po cifri koja se može zaustaviti negde između 135.000 i 150.000 dolara.

Svi koji propuste ovaj automobil, mogu okušati svoju sreću ponovo za nekoliko dana kada će drugi Demon biti izložen na obali Floride, odnosno na Palm Biču. Ovde će od strane kompanije aukcijske kuće Barrett-Jackson biti predstavljen drugi Demon, u crvenoj boji karoserije, sa svega 10 pređenih kilometara ispod kaiša i plastičnim navlakama na motoru i vozačevom sedištu.

Pored razlike u boji, oba automobila predstavljaju identične mašine, moderne „muscle“ modele napajane V8 motorima zapremine 6,2 litra, sa super punjenjima i 840 ks. Superpunjenje poseduje 2,7 litara i pomaže ovim demonima da dostignu stotku iz mesta za svega 2,3 i pokriju četristo metara za nešto manje od 10 sekundi.

Sa žutim zaštitnim navlakama prednjih spojlera još uvek na mestu i Monroney nalepnicama na prozorima, oba ova primerka sveža su kao da su juče napustila fabrički pogon. Kupovina bilo kog od ova dva modela predstavlja ostvarenje svačijih snova.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group