Duster spreman pre premijere

Tržišni adut Dacije donosi poboljšani izgled i novi motor sa 125 KS, koji troši šest litara...

 

Uoči salona automobila u Frankfurtu Dacia je predstavila našminkani Duster, koji uprkos najavama da će promene biti samo kozmetičke prirode, donosi i važnu novost ispod haube. Spolja se odmah uočavaju izmenjena prednja i zadnja svetla, branici i maska hladnjaka. Unutrašnjost je već viđena jer je kopirana iz nove generacije Logana i Sandera sa minimalnim modifikacijama. Ugrađen je navigacijski sistem i multimedijalni centar, a promenjen je i raspored nekih prekidača.

Najvažnija promena ipak je pogon. Novi Duster dolazi sa benzinskim 4-cilindarskim motorom 1.2 TCe sa 125 KS, a za prenos snage zadužen je ručni menjač sa šest brzina. Čak 90 posto najvećeg obrtnog momenta biće dostupno već od 1500/min, uz potrošnju od svega šest litara. U prodaji će biti i dva dodatna paketa opreme ‘Adventure’ i ‘Off-road‘, koji će podvući izgled ovog terenca i dati mu agresivniju notu.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group