Drska krađa Mercedes modela iz vlasnikovog dvorišta

Grupa lopova uhvaćena je na snimku sigurnosnih kamera, prilikom drske krađe Mercedes modela iz dvorišta njegovog vlasnika...

Kao što je moguće videti na snimku, duo kradljivaca stigao je u Mercedes GLA automobilu i odlučio da zameni svoju mašinu i pređe na S-Class i GT 4-Door Coupe modele. Nakon što su parkirali svoj GLA do ograde, lopovi su izašli i preskočili je. Na nesreću, vlasnik ove kuće olakšao im je posao ostavljajući ključeve u svojim vozilima. Zahvaljujući ovom potezu, jedan lopov pomerio je GLA, dok je drugi iskoristio GT 4-Door model kako bi razvalio kapiju, otkidajući je sa šarki uz pratnju varnica. Pored izvanrednog hečbeka, ovaj par lopova takođe je odvezao i S-Class model.

Nakon što su pobegli sa lica mesta, lopovi su onesposobili fabrički GPS sistem kako bi sprečili vlasti da ih uprate, ali na njegovu sreću, vlasnik ovih modela poseduje drugi sistem instaliran kako bi mu omogućio daljinsko onesposobljavanje modela i njihovo lociranje. Oba Mercedes automobila ponovo su na parkingu njihovog vlasnika, ali su prilično oštećeni i za popravku svega biće potrebno oko 28.789 evra, uključujući i kapiju.

Vlasnik modela želi da lopovi budu privedeni pravdi i nudi tri hiljade dolara kao nagradu za bilo kakvu informaciju koja može dovesti do njihovog zatvaranja. Na nesreću, ovo se ispostavilo kao veoma težak zadatak, jer kamere video nadzora nisu snimile ove prestupnike kako bi bili identifikovani na pravi način.

Nije potrebno ni naglašavati da je čitav incident mogao biti izbegnut da vlasnik nije ostavio ključeve u vozilima, makar za ova dva lopova koji u ovom slučaju nisu previše tehnički potkovana, kako bi računarima i različitim sredstvima uspeli da pokrenu ili kopiraju kodove ključeva, ili urade bilo šta drugo što umesto brutalne sile može pomeriti vozila sa njihovog parkinga.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group