Dodge zvanično zatvara svoju fabriku u avgustu

Više slika

Više slika

Fiat Chrysler Automobiles grupacija potvrdila je da će vrata fabrike auomobila Dodge Viper u Detroitu biti zatvorena 31. avgusta.

U izjavi koja je data ranije, FCA je potvrdila da zatvaranje Conner Avenue Assembly fabrike neminovno, a da će za 80 trenutno zaposlenih biti obezbeđena nova radna mesta i biće raspoređeni u drugim fabrikama kompanije.

Sa druge strane, direktor za odnose sa javnošću FCA grupacije, Jodi Tinson, izjavio je da će ova ustanova ostati deo zaveštanja Detroita, ali nije želeo da elaborira u kom svojstvu će se fabrika nalaziti.

Ukidanje proizvodnje biće izvršeno uglavnom zbog slabe prodaje, a Dodge Viper se proizvodi još od 1992. godine, dok se u Conner Avenue Assembly fabrici sastavlja od 1995., sa prekidom od dve godine, tačnije 2010. do 2012. godine.

Uprkos ogromnom interesovanju za model Viper, prodaja je zapravo opala za 33% ove godine, s tim što svi ljubitelji ovog modela žele da naruče jednu od poslednjih jedinica ikada kreiranih.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group