Dodge VIper sa 3.200 ks obara rekord na 400 metara sa 6,95 sekundi

Bugatti Chiron se zvanično smatra jednim od najneverovatnijih hiperautomobila ikada kreiranih, delimično zahvaljujući činjenici da poseduje osmolitarsku kvad turbo W16 mašinu, koja pumpa 1.478 ks...

Ovo su više nego ozbiljne cifre, ali kako se ispostavilo, to je samo polovina konjskih snaga koju poseduje ovaj Gen II Dodge Viper model. Još od 2012. godine, ovaj Viper je bio svetski najbrži model na pravcu, sa najboljim rezultatom od 6,96 sekundi, koliko mu je potrebno da prevali četristo metara. Sada, nakon dužeg niza godina, osamnaestogodišnji sin vlasnika ovog automobila postavio je novi rekord.

Opsežne modifikacije su kreirane na ogromnom V10 motoru, istovremeno zadržavajući njegov standardni osmolitarski blok. Ovoj mašini dodat je par 88 mm velikih turbopunjača kompanije Gerrett, koji sarađuju zajedno sa brojnim drugim tjuning programima kako bi kao konačan rezultat isporučili ukupno 3,200 ks. Cifra od 3.200 ks nalazi se u modelu koji je zapravo ulično legalan, što predstavlja stavku koju je veoma važno naglasiti.

Vlasnik ove paklene kočije, Sal Patel, nedavno je dopustio svom osmogodišnjem sinu Milanu da vozi automobil. Međutim, pre poslednjeg događaja i trka ubrzanja, ovaj mladić je vozio samo troduple razdaljine. Bez ikakvih problema, Milan je uspeo da se navikne na trku od četristo metara i završio je pozicirajući se sa najboljim vremenom od 6,956 sekundi pri brzini od 326 km/h, nasleđujući rekord od svog oca.

Iako je prava šteta što se ovaj američki maslkar više ne proizvodi, veoma je lepo videti da i dalje postoje entuzijastični vlasnici koji održavaju tradiciju vrhunskih Dodge Viper modela živom. Kao i brojne druge retke zverke, u svetu elektrifikacije, Viper mašine postaju jednorozi i prava poslastica za oči i uši.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group