Dobio aplauz nakon što je polupao svoj klasični Testarossa model u Švajcarskoj

Snimak incidenta koji se dogodio prošlog oktobra u Švajcarskoj, krenuo je nedavno da kruži društvenim mrežama i u njemu možemo videti prelepi, crveni Ferrari Testarossa model kako se zakucava u zid, opasno blizu publici koja je posmatrala brdski uspon...

Na svu sreću niko od prisutnih nije povređen tokom ovog udesa, sa jednim od ljudi koji su stajali blizu mesta nesreće koji je počeo da aplaudira sarkastično nakon što se klasični superautomobil grubo zaustavio.

Incident se dogodio na Genekštate MIhelskojc Renen događaju u Švajcarskoj, nedaleko od Lucerna. Viđeno iz nekoliko uglova, deluje da je do ovog udesa došlo pogrešnom procenom dužine same krivine od strane vozača, koji je pokušao da je na najefektniji način iseče. Pokušaj skraćivanja ugla ulaska u krivinu ubrzo je onemogućen niskim betonskim zidom, koji je napravio veliku štetu na prednjoj strani klasičnog superautomobila.

Iako nema nikakvih indikacija o tome kako su vozač i suvozač prošli u čitavoj priči, incident ne deluje previše nasilno kako bi bilo ko u vozilu bio ozbiljnije povređen. Na sreću za sve koji su u njega bili uključeni, incident se dogodio odmah ispred policijske stanice, tako da je prva pomoć bila omogućena u najkraćem mogućem roku, nevezano sa tipom povreda.

Sa druge strane, uništavanje ovakvog vozila predstavlja strašan udarac na vozačev novčanik i ego, a u ovom slučaju šteta koju je italijanski klasik pretrpeo prilično je ozbiljna nažalost, dok sam incident slikovito opisuje koliko je riskantno voziti ovakve modele na trkačkim događajima. Sve se može dogoditi i poći po zlu, a ulog je daleko veći nego onda kada je reč o standardnim i savremenim trkačkim vozilima.  

Ferrari Testarossa linija imala je životni vek od dvanaest godina, od 1984. do 1996. godine i njene modele pokreće ravni dvanaestocilindraš sa 4,9 litara zapremine. Ovi motori su dobri za 385 ks pri 6.300 rpm i 490 Nm obrtnog momenta pri 4.500 rpm, stoga nikako ne predstavlja iznenađenje to što se ovaj vozač našao pred iskušenjem da pokuša nešto više sa svojim klasičnim modelom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group