Discovery sa providnom haubom

Kao što verovatno već znate, Land Rover će predstaviti Discovery Vision koncept u Njujorku kasnije ovog meseca...

 

Studija ne prikazuje samo sledeću generaciju Discovery-ja, več debituje tehnologija koja će se verovatno koristiti kod svih budućih modela Land Rovera.

Jedan od gedžeta je nazvana Transparent Bonnet, sistem koji koristi kamere prikačene na prednju rešetku i displej tehnologiju da bi prikazali šta se nalazi ispod i spred automobila. Ova tehnologija omogućava vozaču da se penje, ili manvriše na uskom prostoru, ne prikazujući samo teren ispod automobila već i poziciju točkova. 

Kako ovo u stvari radi? Kamere na prednjoj rešetci snimaju teren i pohranjuju u memoriju, efektivno praveći "providnu" haubu. Prema Land Roveru thenologija "pokazuje Land Roverovu sposobnost da ide unapred sa tehnologijama." 

"Kako naša vozila postaju sve sposobnija za off road vožnju, potrudićemo se da vozač ima poverenje u automobil, na kojem god terenu da se nalaze. Razvijamo nove tehnologije uključujući Transparent Bonnet koje daju vozaču novu dimeziju pregleda terena i pomažu im da se suprotstave svakoj vrsti terena", rekao je Wolfgang Epple, direktor razvoja i tehnologije za Jaguar i Land Rover. 

Pogledajte demonstraciju ove tehnologije.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group