Dino test otkriva da je BMW M5 F90 moćniji od M5 Competition

Uprkos objavljenim brojkama specifikacija i snage, proizvođači automobila ponekada kreiraju automobile visokih performansi nešto potentnijim nego što zvaničnog tvrde...

Ovo se desilo i prethodnoj generaciji BMW M5 F10 i događa se ponovo, ovoga puta sa njegovim naslednikom, F90 modelom, postavljenom na dino test od strane Evolve ekipe.

Uprkos tome što je postavljen na dino test u pogonima ovog tjunera, kompanija tvrdi da njihov M5 F90 dolazi potpuno u fabričkoj formi. Ovo znači da se ispod haube nalazi zverski V8 sa duplom turbinom i 4,4 litara zapremine, dobar za 600 ks i 750 Nm obrtnog momenta.

Zvanične brojke predstavljene u bavarskom taboru, govore o tome da ovaj model zahteva 3,4 sekunde za ubrzanje do stotke iz mesta i 11,1 sekund za ubrzanje od nule do dvesta, dok mu je maksimalna brzina elektronski limitirana na 250 km/h, ali može biti povećana na 305 kada se izabere opcioni M Driver paket.

Sada, možda možete biti u iskušenju da kažete kako nekoliko konja više ispod haube ne pravi veliku razliku, međutim, to ovde nije slučaj, jer moderni BMW M5 nije nešto malo snažniji od onoga koliko je njegov brend naveo, već mnogo više od očekivanog.

Zapravo, ovaj automobil je potentniji od M5 Competition, opremljen V8 motorom dobrim za 617 ks i ubrzanjem do stotke iz mesta za svega 3,3 sekunde, dok mu za dvesta na sat treba svega 10,8 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group