Dino Monza 3.6 Evo - umetničko delo na točkovima

Više slika

Više slika

„Restmodding“ predstavlja termin bez prevoda na naš jezik, ali stoji iza procesa koji klasičnim automobilima pruža normalnu restauraciju uz dodatak svih savremenih tehnologija...

„Restomodding“ Ferrari automobila ne viđa se svaki dan, uprkos popularnosti ovog trenda, posebno kada se uzme u obzir cenovnik koji poseduju klasični modeli ovog proizvođača, kome vrednost konstantno odlazi uspravnom putanjom.

Samo  posebna vrsta kolekcionara i vlasnika može da se upusti u avanturu modifikovanja klasičnog  Ferrari automobila, ali na  svu sreću, jedan od njih, posvetio je svoje blago, u vidu modela Dino 246 GTS iz 1972. godine, ovom procesu, pružajući mu moderne dodatke u krucijalnim segmentima. Rezultat projekta predstavlja Dino Monza 3.6 Evo koji vidite u galeriji.

Vlasnik ovog modela poslao ga je britanskoj kompaniji Moto Technique kako bi ga modifikovala i restaurirala uz pomoć originalnih Ferrari delova. 3.000 radnih sati i milion dolara kasnije, ovaj automobil je bio potpuno spreman. Originalni V6 motor sa 192 ks, ustupio je mesto 3,6 litara velikoj V8 jedinici, dobroj za 400 ks i matiranoj na petostepeni manualni menjač.

Aluminijumski blok motora dolazi sa modela Ferrari F40 i uparen je sa svim ostalim komponentama lininije 348.

Petostepeni manualni menjač dolazi sa modela 328, dok su kočnice nekada pripadale 360 seriji italijanskog proizvođača. Šasija automobila dodatno je ojačana u ključnim zonama, sa kockastim sekcijama i šavnim zavarivanjem. Kada posmatramo ovaj automobil, sve deluje kao da je juče izašao iz fabrike, a čak su i njegove sedamnaestoinčne felne specijalno dizajnirane kako bi izgledale kao originalne, ali nešto manje Campagnolos serije.

Bez ikakve sumnje, ovaj Dino Monza 3.6 Evo predstavlja jedan poseban automobil, a nedavno ga se dokopao i Džej Leno, koji će nas odvesti na turu sa njim u snimku koji možete videti ispod.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group