Dilema - Ferrari F12tdf iz prošle ili Mercedes iz 1958. godine

Više slika

Više slika

Jedan od ovih automobila dolazi iz ograničene edicije modernih superautomobila, dok je drugi klasični kabriolet koji je jednostavno predivan u svakom smislu…

Pored svega toga, šta ova dva modela mogu imati zajedničko?

Odgovor je da su oba automobila, Ferrari F12tdf i Mercedes-Benz 300 SL Roadster ponuđeni na aukcijskoj prodaju kompanije RMSothebys i njujorškom događaju koji će se održati 6. decembra, dok oba modela imaju slične procenjene prodajne cene od 1,1 do 1,4 miliona dolara.

Predstavljen kao duhovni naslednik modela 599 GTO 2015. godine, Ferrari F12tdf dolazi u ograničenoj verziji od 799. jedinica. Ovaj model poseduje velike prednosti aerodinamičkih poboljšanja naspram F12 Berlinetta modela, a takođe je dobio i dodatnu snagu u svom V12 motoru zapremine 6,3 litara, koji sada stvara 770 ks i 705 Nm obrtnog momenta.

Ovaj posebni primerak transportovan je na Long Ajlend i novi salon kompanije Ferrari, a od tada, poseduje manje od 644 pređenih kilometara na odometru. Automobil još uvek poseduje garanciju do jula meseca 2019. godine, a pokriven je Ferrari Genuine Maintenance programom do jula 2023. godine.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster, sa druge strane, predstavlja kabriolet verziju Gullwing automobila. Debitovao je na 1957. Geneva Motor Show sajmu automobila i proizveden je u 1.858 jedinica.

Aukcijska kuća nije obezbedila dodatne informacije o ovoj klasičnoj jedinici, osim da poseduje originalnu šasiju, karoseriju, motor i pogonski sklop, dok je u mašinskom delu došlo do nekoliko modifikacija koje su ga približili današnjici. Međutim, ovaj automobil izgleda kao da je u izvrsnom stanju, što mu donosi neverovatno dobar status, kao i onda kada je bio potpuno nov.

Sada, svaki od ovih automobila je veoma poželjan iz mnogo razloga, ali kada biste vi posedovali priliku da birate između njih, koji bi vaš izbor bio?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group