Diablo SV predstavlja jednoroga autoindustrije

Više slika

Više slika

Jedan od superautomobila koji je pomogao definisanju kompanije Lamborghini jeste Diablo...

Serija ovih legendarnih modela kreirana je od 1990. do 2001. godine, a kreirano je manje od 3.000 primeraka koji su bili prethodnici ikoničnog Countach automobila koji je utro put za seriju Murcielago, konačno zamenjenu Aventador modelima.

Diablo je bio pravi đavolak u svoje vreme, dok se sve konfiguracije modela ove linije i danas mogu smatrati okorelim superautomobilima koji ne moraju da brinu kako će se izboriti sa modernim rođacima na bilo kojoj stazi.

Od ovog malog proizvodnog broja automobila iz linije Diablo, samo je nekoliko jedinica transportovano u Veliku Britaniju, sa SV specifikacijama i volanom sa desne strane, uključujući i model koji vidite u našoj galeriji. Finiširan u metalik zelenoj boji eksterijera, ispod koga se krije putnička kabina u crnoj koži i alkantari, za ovaj automobil se veruje da je tek 13. licencirani Lamborghini na ostrvu, što ga čini daleko poželjnijim.

Kompanija Silverstone Auctions očekuje potpuno ludilo tokom Salon Prive Sale aukcije, koja će biti održana drugog septembra, kada će se ovaj Diablo SV predstaviti svim veoma ozbiljnim kolekcionarima, kojima će biti listovane neke od njegovih karakteristika, kao što su servo, točkovi od 17 inča napred i 18 inča pozadi, kontrola klime, CD plejer, električni podizači prozora, centralno zaključavanje i sportski izduvni sistem, između ostalih.

Aukcijska kuća dodaje da je ovaj italijanski bik opremljen veoma ekstenzivnom servisnom istorijom, sa svim prisutnim knjigama i alatima, a na aukciji će biti predstavljen od strane čoveka koji je specijalista za ovu marku.

Svako ko pokuša da kupi ovu makinu, mora da bude spreman da se odrekne velike sume novca, jer se za ovaj Lamborghini Diablo SV smatra da će promeniti ruke po cifri koja će se zaustaviti negde između 155.000 i 175.000 funti.  

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group