Devetogodišnjak u misiji Školovanje: Neobična potera automobilom završena lekcijom o bezbednosti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHP Oroville (@chp_oroville)

Devetogodišnji klinac našao se u dubokom sosu, kada je, pokušavajući da stigne u školu na vreme uzeo majčin automobil i pokušao da umakne policijskoj patroli...

Potera za njim je na svu sreću bila kratka, ali završila se tako što je dečak vozeći unazad udario u automobil koji ga je jurio. Na sreću, niko nije povređen i dečak je na kraju stigao u školu.

Cela scena se odvila u Orovilu u Kaliforniji, oko 9:20 ujutro u sredu po lokalnom vremenu. Policajac je primetio sivi Volkswagen Jetta zaustavljen na raskrsnici. Kada je vozaču naloženo da se pomeri, vozilo je brzo odjurilo. Policija je krenula u poteru i samo nekoliko ulica dalje, automobil se zaustavio na parkingu blizu Plumas Ave Elementary osnovne škole.

Zatim, pre nego što su policajci mogli da stupe u kontakt sa vozačem, Volkswagen je krenuo unazad i udario u policijski automobil. Nije jasno da li je dečak namerno udario u policijsko vozilo ili jednostavno nije znao kako da sigurno prebaci automobil nazad u parkirni položaj. Bez obzira na sve, vlasti su dokumentovale situaciju i na kraju odvele dečaka u školu.

Prema SFGate, CHP oficir Teri Dan rekao je za KCBS-AM da je to bila "jedna od onih situacija koje deluju sasvim neverovatno; ispostavilo se da je dete od 9 godina provirilo glavom, govoreći: 'Pokušavam da stignem do škole.'" Odsek je iskoristio čudnu situaciju kao priliku da istakne važnost bezbednosti.

"Činjenica da je ova nesreća uključivala dete vozača samo povećava potrebu za svest o sigurnosti vozila i važnost prenošenja znanja o bezbednosti na putu našoj mlađoj generaciji," rekao je CHP u objavi na društvenim mrežama.

Žena koja tvrdi da je baka deteta rekla je da je majka dečaka bila u toaletu kada je uzeo automobil. Potvrdila je priču da je mladić pokušavao da ode na čas. "I da, mnogi od vas koji kažu da je bio na misiji da stigne u školu. To je tačno ono što je rekao policajcu, 'Idem u školu'," rekla je.

Odlično je videti mladu osobu koja je tako strastvena prema učenju, ali neko prvo treba da ga nauči o bezbednosti vožnje, i znate, čekanju pravog trenutka i sve slično tome. Imamo osećaj da je ovo lekcija koju neće uskoro zaboraviti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group