DeLorean opet u proizvodnji?

Kompanija koja je postojala samo kratko vreme tokom osamdesetih je napravila oko 9000 primeraka DMC 12 modela, ali izgleda da uskoro planiraju da se vrate...

 

Kada je DMC-12 stigao na tržište 1981. godine bio je različit od svega što je tada bilo u ponudi. Giorgetto Giugiaro je dizajnirao automobil sa gullwing vratima, motorom pozadi i telom od čelika. Sa publicitetom koji je dobio od filma Povratak u budućnost, postao je hit skoro istog trenutka.

Nažalost, atributi ovog automobila nisu pomogli John DeLoreanu i kompaniji, pa je proizvodnja stopirana već početkom 1983. godine. Zahvaljujući entuzijastima, DMC-12 je ostao legenda. 

Britanski preduzetnik, Stephen Wynne, je otvorio posebnu kompaniju 1995. godine sa imenom "DeLorean Motor Company" i počeo da sastavlja ovaj model od obnovljenih delova u Teksasu. 

Sada, pošto je dobio dozvolu da proizvede nekoliko primeraka kreće u proizvodnju.

"Ovo je fantastično. Čekali smo da se ovo dogodi. Sa zelenim svetlom, automobil ponovo kreće u proizvodnju. Do sada je to bilo protivzakonito, a sada smo opet automobilska kompanija". 

Kompanija u Teksasu trenutno ima dovoljno delova da napravi preko 300 primeraka DeLoreana, a Wynne kaže da će cena biti manja od 100 000 dolara, u zavisnosti od izbora motora. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group