Defender ipak ostaje u ptoizvodnji

Izgleda da zamena za Defendera ipak nije tako lako zameniti kao što je Jaguar-Land Rover mislio...

 

Kompanija će produžiti proizvodnju ovog modela u aktuelnom obliku sve do početka naredne godine, kada bi trebali da konačno odluče da li će praviti model koji će ga zameniti. 

U zvaničnoj objavi su rekli da će proizvodnja Defendera nastaviti u njihovoj fabrici u Solihullu u Engleskoj, sve do kraja januara 2016. godine. JLR je dodao da druga smena počinje da radi u ovom postrojenju kako bi ispratili povećanu potražnju za ovim modelom. Ovo je novina sa obzirom da su nedavno objavili da se proizvodnja obustavlja. 

Jaguar Land Rover je prodao 17 781 Defender 2014. godine, a u prvoj polovini ove godine, prodaja je povećana za 29% na 11 511 primeraka. Prodaja je porasla za 40% u Evropi, a za 25% u Britaniji. 

JLR koji pokušava da proširi proizvodnju i van Britanije, cilja ka povećanju prodaje do 800 000 primeraka do kraja 2020. godine. Ranije ovog meseca, kompanija je objavila dogovor sa Magna Steyr, koji će za njih praviti za sada neimenovan model u Gracu u Austriji. 

Kao dodatak, raniji izveštaji su govorili o planovima JLRa da otvori novu fabriku u centralnoj Evropi, koja bi trebala da proizvodni oko 350 000 vozila godišnje, počevši od 2019. godine. Još ostaje da se vidi da li će naredna generacija Defendera dolaziti iz Graca, ili iz nove fabrike koja bi navodno trebala da se nađe u Poljskoj, ili Slovačkoj. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group