Defender ipak ostaje?

Uspešni biznismen Jim Ratcliffe, koji je poznat u hemijskoj industriji, je u pregovorima sa Jaguar Land Rover o nastavku proizvodnje Defendera, prema izveštajima Sunday Times-a...

 

Proizvodnja legendardnog 4x4 modela je završena u fabrici u Solihullu posle 68 godina u januaru ove godine, zbog striktnih zakona o štatnim gasoima i sigurnosti. 

Ratcliffe, čije se bogatstvo procenjuje na preko 3,9 milijardi doalra, je vlasnik jednog od poslednjih primeraka Defendera i želi da pokrene proizvodnju ovog modela u svojoj zemlji, tako što bi kupio sve prava i tehničke podatke, kao i proizvodnu liniju. Za sada nije hteo da komentariše ove navode. 

Land Rover će u nekom trenutku i sam napraviti naslednika ovog modela, ali je lansiranje pomereno za 2019. godinu. Neće izgledati kao DC100 koncept koji je prikazan 2011. godine, već je direktor Gerry McGovern najavio "moderniji i jednostavniji" automobil, šta god to značilo. 

Novi Defender dolazi u nekoliko verzija i sa dve osnove, a preuzeće pogon na sva 4 točka, pozicioniranje motora i nezavisno vešanje iz novih modela i prethodnika. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group