Deca sprečila otmicu autobusa konstantnim zapitkivanjima

Žoan Kolazo, star dvadeset i tri godine, polaznik Fort Jackson baze u Južnoj Karolini, ušao je u autobus na državnom autoputu zahtevajući od vozača da ga vrati u obližnji grad...

Okružni Šerif Ričland Okruga, Leon Lot, izjavio je medijima na pres konferenciji da je Kolazo rekao vozaču da ga neće povrediti, ali da ga mora odvesti do grada sa sve decom u autobusu. On je nakon toga naredio da 18 mališana pređe u prednji deo atuobusa, ali je situacija postala potpuno frustrirajuća po otmičara kada su ga deca uznemirena zbog svega što se dešava potpuno zatrpala pitanjima.

Deca su zapitkivala da li će ih otmičar povrediti, da li je on vojnik, da li je vozač autobusa, što je potpuno prikladno mališanima njihovog uzrasta. Deca će uvek biti deca. Šerif smatra da je ovo dodalo frustraciju koja je poremetila mir otmičara, tako da je on nakon šest minuta napustio decu i vozača autobusa nešto daje duž državnog autopauta, nakon što je naredio zaustavljanje i izašao.

Zamenici su uhapsili ovog vojnika u brzini raskrsnice Alpine i Percival puteva. Đaci i vozač nisu bili fizički povređeni. Čelnici Američke Armije izjavili su da je vojnik na obuci rodom iz Nju Džersija i da je najverovatnije pokušao da pobegne kući. Njegovo oružije nije bilo napunjeno, ali niko to nije mogao znati tokom otmice.

Kaloso je zatvoren u Alvin S. Glenn Detention Center vojnom zatvoru, gde ga očekuje saslušanje. Ovaj mladić je suočen sa devetnaest tačaka kidnapovanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group