Dacia uskače u EV segment sa povoljnijim varijantama

Više slika

Više slika

Rumunski brend Dacia, od nedavno se nosi sa idejom lansiranja električnih vozila, a kako nam je potvrđeno ovakvi planovi postoje već neko vreme...

Razgovarajući sa medijima pred održavanje ovogodišnjeg sajma automobila u Frankfurtu, 2017. Frankfurt Motor Show, evropski vlasnik ovog brenda, Žan Kristof Kugler, potvrdio je da ovaj proizvođač automobila zaista razvija planove za svoju ličnu tehnologiju nultih emisija gasova.

Štaviše, pošto je Dacia deo alijanse Renault-Nissan, rumunski proizvođač ne mora da raširi krila i odleti iz gnezda kako bi efikasno elektrifikovala svoja vozila, a kada to uradi, ona će ostati neverovatno povoljna, ako je verovati zvaničnicima kompanije.

"Mi definitivno nećemo menjati teritoriju našeg brenda. Kao kompanija, mi posedujemo velike prednosti snage koju pruža alijansa sa svojom dokazanom tehnologijom, tako da je gotovo automatski možemo priključiti brendu Dacia", rekao je Kugler. "Mi imamo pristup svim komponentama za kreiranje električnih automobila, a to što smo deo veće alijanse, znači da čak i kada nam projekat dođe do razvojnog dela, ne moramo da brinemo o njegovoj realizaciji. U svakom slučaju, ne moramo da pregovaramo oko iste."

Za sada nije predstavljen vremenski okvir u kom možemo videti prve Dacia modele nultih emisija gasova, ali je Kugler priznao da postoji razlika od tri ili četiri godine od daleko naprednijih Renautl-Nissan automobila i tehnologija koje ove dve kompanije poseduju, ali će rumunski brend kreirati nešto pristupačnije varijante, koje se pridržavaju njihovog biznis modela do tada.

U ostalim vestima vezanim za ovaj projekat, saznali smo da će rumunski proizvođač automobila uskoro postaviti bazu svojih autonomih tehnologija, tako da možemo očekivati da modeli Dacia budu opremljeni adaptivnom kontrolom krstarenja i ostalim sličnim karakteristikama u bliskoj budućnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group