Da li su žene zaista bolji vozači od muškaraca?

Najnovija istraživanja koja su sprovedena u Velikoj Britaniji pokazuju da su žene sigurniji i bezbedniji vozači koji godišnje naprave manje automobilskih nezgoda. Od 600.000 saobraćajnih nezgoda koje se dese u godišnje u Engleskoj, 76% je izazvano zbog uticaja muških vozača, što znači da su žene odgovorne za samo 31% nesreća, što je velika razlika u odnosu na pripadnike jačeg pola.

Ipak, broj vozača u Britaniji daleko je veći kod muške populacije i na jednu ženu za volanom dolazi čak 5 muškaraca. Dakle, tada situacija postaje malo nesigurna, jer po statistici muškarci prave više nezgoda, ali ih ima više na drumu, pa je logično da će biti uključeni u više saobraćajnih nezgoda.

Međutim, ovo nije sve. Pokazalo se da su žene znatno bolje  u poštovanju zakona, pa samo 5% žena vozača dobije kaznu za brzu vožnju, dok samo 1% žena vozi pod dejstvom alkohola. Kod muškaraca ta priča je malo drugačija, jer 24% muškaraca dobije kaznu za brzu vožnju dok 5% muškaraca vozi pod dejstvom alkohola.

Žene definitivno pobeđuju kada je reč o kaznama, ali da li su one zapravo bolji vozači zbog toga? Ostavite nam vaše mišljenje u komentarima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group