Da li stari kralj Nissan GT-R može protiv mlađih Audi i Porsche modela

U nekim davnim vremenima, R35 Nissan GT-R je bio proizvodni model sa najboljim ubrzanjem do stotke iz mesta na planeti...

Međutim, nedugo zatim stigli su dosta brži superautomobili, posebno prethodnih nekoliko godina, ostavljajući moćni GT-R u prašini. Jedno je sigurno, sa svom svojom snagom i kvalitetom pogonskog sklopa, GT-R nipošto ne bi trebalo da ima probleme da prevaziđe ubrzanja nekolicine porodičnih automobila.

Kako bi dokazali ili opovrgli ovu izjavu, ljudi iz CarWow publikacije postavili su Nissan GT-R Nismo protiv Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid i Audi RS6 modela. Ovo odmeravanje snaga i ubrzanja izvedeno je u dve trke, od kojih je jedna bila iz mrtvog, druga iz kotrljajućeg starta, dok su njihovi rezultati više nego interesantni.

U jednoj i jedinoj trci sa startom iz mesta, sva tri automobila su poskočila sa linije impresivnim brzinama i tokom nekoliko prvih metara svi su bili prilično ujednačeni. Međutim, Porsche, koji je bio ispred GT-R modela, zadržao je svoju prednost i kada je duo prešao ciljnu crtu na zadivljujuć način demonstrirao koliko je zapravo linija Panamera potentna.

Što se tiče trke iz kotrljajućeg starta, ona je bila podjednako intrigantna. Sa sva tri autombila u njihovim standardnim modovima vožnje i transmisijama u automatskim modovima, RS6 je bio najbolji u startu ponovo, ali su ga Porsche i Nissan uskoro potpuno oduvali. Glavna razlika vezana za ovu trku jeste to što je Nissan startovao da se udaljava od Porsche konkurenta kako se brzina povećavala.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group