Da li podržavate kreiranje autonomnih vozila?

Sve je više automobila koji „sami voze“...

U poslednjih 5 godina, videli smo revoluciju autonomnim vozila koja imaju mnogobrojne senzore, veštačku inteligenciju i sisteme za pomoć, koji vozačima daju mogućnost da sklone ruke sa upravljača i stopala sa papučica i vožnju prepopuste samom auotmobilu. Tesla kompanija možda je najveći pionir u ovom polju, jer je pokazala najveću autonomiju kod svojih autombila, koji na autoputevima bukvalno mogu sami voziti dug vremenski period.

Međutim, mnogi postavljaju pitanje, da li je to bezbedno?

Ovakvi sistemi su doveli do mnogo saobraćajnih nesreća, jer automobili u nekim situacijama nisu mogli da odrede da li treba da se zaustave, skrenu ili ubrzaju. U drugu ruku, izveštaji govore da su ovi sistemi uspeli i da spreče dosta saobraćajnih nesreća, jer sistemi automatskog kočenja i upravljanja ponekad brže reaguju od samog vozača.

Mi smo odlučili da pitamo vas za mišljenje i da otkrijemo da li podržavate krerianje ovakvih SMART vozila koja sama voze i sama upravljaju. Da li smatrate da su ova vozila bezbedna i da li vidite budućnost u kojima ljudi više neće morati da polažu vozački ispit, jer će automobili sve raditi za njih.

Created with Quiz Maker

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group