Da li mini kompresori pomažu pri pumpanju guma?

Mnogi vozači žele da znaju da li će im mali kompresori pomoći kada im je guma izduvana.

Sigurni smo da ste u svim radnjama videli mini kompresore koji se povezju na akumulator i koji služe kao prva pomoć za pumpanje guma. Međutim, ono što se svi pitaju jeste, da li ti kompresori zaista mogu da napumpaju gumu i koliko je vremena potrebno za to.

Mi smo nabavili jedan ovakav kompresor i odlučilli smo da ga testiramo. Otkrili smo da su ovi kompresori sjajni ako vam je guma blago izduvana i ako želite da je napumpate, Takođe, merač na kompresoru vam može reći koliki je pritisak u vašim gumama tako da ne morate ići do pumpe da bi to proverili.

Međutim, kada smo hteli da napumpamo potpuno izduvanu gumu, naleteli smo na mali problem. Kapacitet ovih malih kompresora jednostavno nije toliko veliki da napumpa čitavu gumu i da u njoj nabije dovoljno veliki pritisak. Prolazilo je dosta vremena za pumpanje jedne gume, a napredak je bio vrop spor, pa smo odlučili da mini kompresori jednostavno nisu za to.

Dakle, ovi mali uređaji mogu vam pomoći da proverite vaše gume i da ih dopumpate, ali ako želite da napumpate potpuno izduvanu gumu, onda je bolje da to uradite kod vulkanizera ili na benzinskoj stanici.

Foto:AutoGuide.com

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group