Da li kamere za snimanje treba da budu obavezne u automobilima?

Mnoge zemlje zakonski obavezuju vozače da u svojim automobilima poseduju kamere za snimanje...

Od kada su mnogi počeli da zloupotrebljavaju isplate osiguranja, pojedine zemlje uvele su obavezno posedovanje kamera koje snimanju šta se dešava ispred vozila. Rusija je jedna od prvih zemalja koja je ovo uvela i od tada, vozači kažu da je situacija u saobraćaju značajno pobljšana.

Ove kamere beleže sve što se dešava ispred vas i kada dođe do sudara ili nesreće, stvaraju vidljivi dokaz koji odmah pokazuje policiji šta se desilo. To dovodi do kratkog uviđaja i momentalnog utvrđivanja krivca, što automatski smanjuje procese dokazivanja. Učesnici nesreće samo moraju da odu kod sudije, gde se snimci prilažu kao dokaz, posle čeka sudija jasno može da odredi ko je kriv i zašto.

U Srbiji retko koje vozilo poseduje ovu kameru, a mi smatramo da bi ove kamere značajno uticale na vozače, ali i na same kazne. Na ovaj način, ne biste morali da provodite nekoliko sati pored vozils i tako blokirali saobraćaj, već bi snimak iz vašeg auta priložili policajcu, koji bi napravio zapisnik. Na taj način,sve bi bilo gotovo za nekoliko minuta posle dolaska policije.

Nas zanima, da li vi smatrate da bi ove kamere trebale da budu obavezne u automobilima, ili mislite da je to nepotrebno?

Glasajte u anketi ispod ako želite da zajedno otkrijemo mišljenje vozača u Srbiji:

Created with QuizMaker

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group