Da li je retki Porsche ukraden u Kanadi završio na tržištu polovnjaka u Dubaiju

Prošle godine jedan Kanađanin prijavio je nestanak svog retkog 2012 Porsche 911 GT3 RS modela iz 977 generacije...

Mnogo meseci kasnije, uporni internet istraživači tvrde da su primetili ovaj automobil postavljen na prodajnoj listi na drugom kraju sveta u Dubaiju, po ceni nešto većoj od 400.000 evra, sa obožavaocima automobila koji se pitaju šta će na kraju sa ovim egzotičnim GT3 biti.

Ova priča krenula je od jednog insajdera koji je poslao jednoj publikaciji sve dokaze koji se tiču ovog 911 modela. Krađa se dogodila u Kanadi septembra meseca 2021. godine i njegov vlasnik tvrdi da je lopov iskoristio ključeve koji su stajali nedaleko od automobila i da njegove kamere nisu uhvatile previše zbog toga što je ’ugradio prilično loš nadzorni sistem’. Vlasnik je takođe pokrenuo kampanju putem društvenih mreža, postujući na njima u nadi da će mu neko reći nešto korisno o njegovom ljubimcu i pomoći mu da ga nađe.

Vlasnik je ostavio i broj šasije svog automobila, zajedno sa listom svih unikatnih komponenti koje su ugrađene na njemu. Pošto je ovo neverovatno redak automobil na kanadskom tržištu, deluje da su lopovi znali da nemaju nikakve šanse sa njim bilo gde blizu njegovom originalnom domu.

Verovatno je ovo glavni razlog što je ovaj Porsche završio u Dubaiju, dok su korisnici Rennlist platforme primetili model koji liči na njega krajem prošlog decembra i kako deluje, model je postavljen na listi polovnjaka Noor Motors dilera iz Dubaija. Prodajna lista ga navodi kao automobil na kanadskom tržištu, a fotografije pružaju dodatne dokaze da se ovde radi o istom Porsche modelu.

Sudeći prema izvorima, ovaj model poseduje isti Rennline crveni privezak kao onda kada je bio u rukama svog originalnog vlasnika. Jedina razlika koju su oštra oka primetila jeste novi upravljač, ali uprkos ovoj promeni, veoma je teško ignorisati sličnosti između ova dva automobila.

Noor Motors nije listovao broj šasije Porsche modela na svom sajtu, ali ukoliko je ovo isti automobil, neće predstavljati nikakovo iznenađenje ako je on promenjen u nekoj radionici na svom putu između Kanade i Dubaija. Za sada, budućnost ovog modela ostaje potpuno nepoznata, dok vlasnik tvrdi da je sklopio dogovor sa svojom osiguravajućom kućom, a koliko je poznato javnosti diler iz Dubaija nije imao nikakvu zlu nameru takođe. Na kraju, postoji mogućnost da se ovde ipak radi o dva različita automobila, iako su njihove sličnosti više nego očigledne.

 N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group