Da li dnevna svetla prolaze tehnički pregled?


Mnogi vozači se pitaju da li smeju da ugrade dodatna svetla na svoje vozilo...

Od kada je uveden zakon da automobili i preko dana moraju da imaju upaljena svetla, vozači prolaze kroz pravi pakao, jer njihove sijalice brzo pregorevaju, a neki čak moraju svaki put da posete majstora zbog zamene sijalica, jer su njihova vozila tako napravljena.

Vozila koja su napravljena posle 2012. godine većinom imaju fabrička dnevna svetla koja rešavaju ovaj problem, ali oni koji imaju starije automobile od 10 godina moraju da voze sa upaljenim farovima, čak i kada je sunce najjače.

Zbog toga svi žele da naknadno ugrade dnevna svetla na svoj automobil koja obično dolaze u obliku vodotpornih LED traka koje se lepe na ivicu fara i tako zamenjuju far. Međutim, zbog promena zakona koji kaže da sva vozila moraju biti u fabričkom stanju i da ne smeju imati nikakve modifikacije, vozači sad ne smeju imati nikakva dodatna dnevna svetla.

Ako na vše vozilo dodate dnevna svetla, neće proći tehnički pregled.

Međutim, postoji mogućnost, da vaša dnevna svetla „ozakonite“, tako što ćete otići na atest i dobiti potvrdu koja govori da su vaša naknadno ugrađena svetla ispravna i bezbedna. Takođe, postoji opcija i da pronađete fabričke farove koji u sebi već imaju ugrađena dnevna svetla. Ako to uradite, onda vam atest neće trebati i vaše vozilo će vrlo lako proći tehnički pregled.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group