Da li Cherokee Trackhawk može protiv McLaren 570S modela


Ne tako davno, pobednik trke ubrzanja između terenca i superautomobila bio bi odlučen bez ikakvih problema…

Poslednjih nekoliko godina, automoto industrija otkrila je neke veoma popularne i brze modele visokog vešanja, tako da, danas, ishod ovakvih nadmetanja nije moguće precizno definisati.

Uzmimo za primer video ispod ovog teksta, u kome možemo videti Jeep Grand Cherokee Trackhawk u trci jedan na jedan sa McLaren 570S superautomobilom. Deluje da su obe mašine u fabričkom izdanju, tako da ostaje da se pitamo, kako je ovaj terenac uspeo da se izbori protiv Vokingovog egzotika, sa ulaznog dela segmenta?

570S napajan je V8 twin-turbo motorom zapremine 3,8 litara, koji stvara 562 ks i 600 Nm obrtnog momenta i šalje ih na zadnju osovinu. Sudeći prema zvaničnim brojkama, ovaj model dostiže stotku iz mesta za 3,2 sekunde i razvija 328 km/h.

Sa oko 1.452 kg ukupne težine, McLaren je značajno lakši od Jeep Grand Cherokee Trackhawk modela. Poslednji poseduje gotovo 2,5 tona na točkovima i koristi 6,2 litra veliki V8 motor koji možete pronaći u Hellcat modelima, dobrim za 707 ks i 878 Nm obrtnog momenta.

Zvanično, ovaj automobil može da sprinta do stotke za 3,5 sekundi i uprkos tome što je Lamborghini predstavio Urus, Jeep i dalje poseduje najmoćniji terenac na svetu. U snimku koji sledi možete otkriti da li je on zaista dovoljno dobar kako bi pobedio malu britansku munju na pravoj liniji.

 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group