Da li BMW razmišlja o X8 kupe krosover modelu

Više slika

Više slika

BMW ima luksuzno vozilo za praktično svaki mainstream segment koji postoji, a potom ima i neke specifične modele koje nećete pronaći kod drugih proizvođača…

Na samom vrhu lanca ishrane nalazi se sasvim novi X7 model, luksuzni SUV pune veličine, koji po svemu sudeći stvara pravu konkurenciju Range Rover SVAutobiography i Mercedes-Benz GLS, koje može ostaviti u prašini iza sebe, kako mnogi tvrde.

Puna verzija BMW X7 modela sa svim dodacima može vas koštati više od 120 evra. Ipak, fanovi ovog brenda iz Minhena sa dubokim džepovima će uskoro imati priliku da uživaju u još luksuznijem SUV modelu, koji će prema glasinama okupirati X8 poziciju u asortimanu.

BMW je već sada prisvojio njegov naziv, a inicijalni izveštaji tvrde da bi ovaj model mogao doći do 2020.godine, ako dobije zeleno svetlo za proizvodnju, naravno.

BMW blog tvrdi da ovo vozilo već sada ima kodno ime G09. I dok će on biti kreiran po uzoru na X7 model koji je trenutno u ponudi, to ne znači da će dobiti liniju krova koja nas asocira na kupe, što znači da će putnici na zadnjoj klupi u visini imati znatno više mesta. Dovoljno prostora za četovoro putnika, sa individualnim sedištima i pozadi, po svemu sudeći je nešto što nemački brend želi da ponudi svojim klijentima, ali još uvek moramo da se strpimo kako bismo saznali da li će treći red sedišta biti ponuđen kao opcioni dodatak za koji se dodatno plaća.

Imućni klijenti će svakako imati priliku da uživaju u svemu najboljem kada se radi o finišima enterijera, opremi i tehnološkim pogodnostima, jer će ovaj BMW X8 biti najskuplje vozilo koje su do sada ponudili. Ipak, ako uzmemo u obzir činjenicu da brend već u svom asortimanu ima vozila skuplja od X7 modela, uključujući seriju 8 i i8, verujemo da će X8 premostiti razliku u ceni između X7 i Rolls Royce Cullinan modela koji košta više od 300.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group