Čuknula auto pijana pa na sudu maestralno oborila optužbu

Mlada dama koja je zakucala svoj automobil sa četvoro dece na zadnjem sedištu, oslobođena je optužbe za vožnju u pijanom stanju...

Obaranje optužnice zasnovano je na njenim tvrdnjama kako je pila nakon što se slupala zbog toga što je želela da se smiri i oslobodi stresa. Dvadesetšestogodišnja Kejsi Ridings, slupala je svoj Mercedes čeono udarivši drugi automobil, a kako je drugi učesnik u nesreći primetio, ona je jedva stajala na nogama dok mu je nudila hiljadu funti, radi izbegavanja uključivanja osiguravajućih društava, nakon čega je napustila mesto događaja pre nego što se policija uopšte pojavila.

Ona je kasnije pronađena kod svoje prijateljice u kući, gde je policija zaključila da je njen nivo alkohola u krvi četvorostruko veći od dozvoljenog legalnog ograničenja. Međutim, na saslušanju u sudu, ona je oslobođena optužbe za vožnju u pijanom stanju nakon što je sudija zaključio da su dokazi za ovo nedovoljni i nije moguće dokazati da je ona bila pijana u vreme udesa.

Uprkos tome što je drugi vozač u sudu tvrdio da je Ridingsova delovala pod uticajem alkohola i da je zaplitala jezikom, ona je nastavila svoju priču i ostala pri tome da je bila trezna tokom incidenta, dodajući da se napila tek kada je stigla kod drugarice i da je tražila alkohol kako bi se oslobodila stresa i šoka koji je doživela tokom udesa.

Prijateljica optužene izjavila je kako se Ridingsova pojavila na njenim vratima potpuno utučena i uplakana, pre nego što je zatražila da popije nešto. Kako je drugarica izjavila sudu: "Moja je greška jer sam joj dala čitav litar vodke. Neću da lažem, ona je vrlo brzo pila i bila je vidno pod stresom". Kako je drugarica dodala, ona nikada ne bi pustila svoju prijateljicu da vozi pijana kući, posebno zbog toga što je ona kuma njene dece.

U donošenju odluke sudska porota iznela je da veruje kako je svedočenje drugog vozača bilo jasno i kredibilno, nalazeći da je izjava gospođe Ridings konfuzna, emotivna i povremeno potpuno zavaravajuće, dok je okarakterisala svedočenje njene drugarice za Oskara. Tužilaštvo nije uspelo da dokaže svoj slučaj, tako da je Ridingsova oslobođena svih optužbi i snimljena je kasnije kako slavi izvan suda sa svojom drugaricom. Gospođetina pre svega.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group