Crni Enzo iz najmračnijih dubina auto sveta

Više slika

Više slika

Neki automobili izgledaju mnogo bolje u crnoj boji jer ona ističe njihov veoma ubitačan dizajn...

Sa druge strane, određeni modeli izgledaju bolje u crnom tonu jer on krije njihove nezgrapne linije, ali šta god da mislite o Ferrari Enzo modelu on definitivno deluje veoma moćnije u Nero nijansi.

Ovaj koji vidite u galeriji predstavlja izvanredan primer i zapazili smo ga na štandu Semco Exclusive Cars brenda u Minhenu, na kome ovaj Enzo Ferrari iz 2004. godine poseduje svega 10.000 km na odometru i cenu od 2,2 miliona evra koju je postavio prodavac, što je ekvivalent 2,4 miliona dolara po trenutnom kursu i odnosu valuta. Automobil poseduje i crne točkove koji se slažu sa karoserijom, kao i crveno/crnim enterijerom.

Iako ovo nije prvi crni Enzo koji smo videli, on je ipak prava retkost među 399 koji su ikada napravljeni i prodati od strane fabrike u Marinelu. Sada se smatra da na svetu postoji između četiri i osam modela, od kojih je makar jedan ofarban u crno nakon izlaska iz pogona fabrike.

Velika većina ostatka ukupnog broja ovih modela, ofarbana je Rosso Corsa bojom, iako smo videli neke od automobila u srebrnoj, žutoj ili plavoj, koji su se automatski svrstali u prave raritete takođe. O bilo kojoj boji karoserije da se radi, u automobilima se nalazi neverovatno moćan šestolitarski V12 motor dobar za 651 ks, sposoban da dostigne stotku za nešto manje od tri sekunde i razvije maksimalnu brzinu od 354 km/h, što ga ujedno čini jednim od najbržih automobila tog vremena, ali i danas.

Cena koju zahteva ovaj diler deluje pomalo niska, čak i za Enzo. Određeni primerci su poznati po većim ciframa, kao što je model koji je prodat za šest miliona, a prethodno je bio u vlasništvu Pape Jovana Pavla II, Flojda Mejvedera koji je dostigao cifru od 3,3 miliona ili Tomija Hilfigera za 2,7 miliona dolara, ali poslednja dva crna modela koja smo mogli da vidimo prodata su za 1,9m $ i 1,5m €.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group