Cosworth koristi svoju trkačku istoriju radi stvaranja autonomnih tehnologija

Više slika

Više slika

Kada se radi o motorima, samo nekoliko imena može biti povezano toliko blisko sa trkanjem kao Cosworth...

Kako se ispostavilo, ova godina je za kompaniju Cosworth definitivno postala sinonim dobrog poslovanja i daleko više od kreiranja motora, jer je ona počela da koristi ekspertizu iz polja automoto trkačkih krugova, kako bi stvorila napredne autonomne vozačke sisteme.

Za formiranje autonomne relacije brenda Cosworth, zadužena je AliveDrive tehnologija. Kompanija je razvila elektroniku za svoj novi projekat, uključujući i sve elemente koji analiziraju procese video i vizuelnih fotografija i toga kako se vozilo ponaša prilikom korišćenja.

„Ovde govorimo o vizuelnoj slici koju dobijamo obrađenu iz AliveDrive tehnologije, a dodaćemo i radarske sisteme i jedinice, a ovo će biti platforma za sve što se naziva „percepcionim modulom““, izjavio je izvršni direktor kompanije Cosworth, Hal Reisiger. „Ovo je zapravo prirodna sekvenca za nas iz razloga što možemo spojiti sve stare i trenutne tehnologije zajedno, a to ujedno neće biti preterano težak zadatak za sve nas.“

Cosworth već koristi svoju ekspertizu zasnovanu na elektronici u IndyCar šampionatu. Direktor brenda izjavio je kako njihov sistem poseduje 100% tačne informacije u realnom vremenu, akviziciju, dekripciju i analizu punog paketa Indy trkačkih automobila, a ujedno će izvući najviše od svojih mogućnosti vezanih za rad sa različitim proizvođačima automobila, uključujući se u zadatke shvatanja svega što je danas uključeno i važno prilikom analiziranja podataka.

Veoma je moguće da će prisustvo kompanije Cosworth u motosportu, daleko više biti razvijano u budućnosti. Direktor brenda izjavio je kako njegov tim nastoji da se uključi u sve popularnije Formula E takmičenje, potencijalno zbog mogućnosti generalnog prikupljanja podataka i analize njihovih sistema. Do tada, moramo sačekati kada kompanija Cosworth izađe javno sa svojim informacijama tokom 2019. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group