Continental predstavio gume koje se same pumpaju

Više slika

Više slika

Poznati proizvođač guma, predstavio je novu seriju futurističkih pneumatika koji imaju sposobnost samo-napumpavanja...

Svi vozači znaju da su gume deo automobila koji redovno trebamo kontrolisati i dobre gume nam definitivno čuvaju glavu. Međutim, posle nekog vremena, gume naših automobila počinju da se menjaju i ispumpavaju, što može izazvati određene probleme. Gume vremenom gube vazduh i tako postaju mekše, a mekane gume dovode do lošijeg kočenja i lošije kontrole vozila, što samim tim dovodi do nesreća i sudara. 

Takođe, gume se vremenom oštećuju i mogu pući, što vas takođe može staviti u vrlo nezgodnu situaciju. Zbog toga je Continental kompanija odlučila da kreira futurističke i moderne gume koje će doneti pravu revoluciju i koje će maksimalno olakšati posao vozača.

Nove Continentalke posedovaće u sebi sistem i kompjuter koji će non stop pratiti njihovo stanje. Unutar gume, nalaziće se mali C02 kanisteri koji će dopunpavati gume kada je to potrebno, tako da će ove gume uvek imati pritisak koji im je fabrički propisan i nikada se neće ispumpati. Takođe će sadržati senzore koji će pratiti stanje gume, kao i dubinu šare i obaveštavati vozača kada je vreme za njihovu zamenu.

Naziv ovih guma biće Continental’s C.A.R.E i one će u sebi sadržati i mini bateriju koja će biti zadužena za pokretanje mini računara i CO2 kanistera. 

Još uvek nije poznato kako će se baterije u njima napajati, ali iz Continental kompanije kažu da će uskoro objaviti sve potrebne detalje.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group