Citroen DS5

Konačno počinju prve isporuke Citroën-a DS5. Prvi put je predstavljen na sajmu automobila u Šangaju aprila prošle godine, a zatim na sajmu automobila u Frankfurtu, septembra prošle godine. Francuski proizvodjač je objavio cene i prihvata sve porudzbine iako ga nema jos uvek u prodaji, a prve isporuke će biti 2. aprila u Engleskoj, a kod nas se očekuje sredinom godine.

Cena osnovnog modela sa dizel motorom će biti oko 28000 eura, a cena najskupljeg modela Hybrid4 DSport će biti oko 40000 eura. Citroën DS5 je jedan od najinovativnijh modela ove kompanije od 1970-ih. Francuska kompanija tvrdi da model DS5 zauzima jedinstvenu poziciju na tržištu D segmenta i da će biti veliki konkurent modelima kao što su VW Passat i Opel Insignia, pa čak i modelima VW Passat-u CC i Audi-ju A4 ".

Od samog starta biće dostupan sa četiri motora, uključujući Euro V 1.6-litarski turbo dizel od 200ks razvijen u saradnji sa BMW-om, HDi dizel od 160ks, E-HDi dizel od 110ks sa Stop & Start mikro hibridnom tehnologijom. Najjači motor će biti u modelu Hibrid4, a radi se dizel agregatu u kombinaciji sa električni motorom koji će razvijati 200ks, imati pogon na sva 4 točka i emisiju CO2 od samo 99g/km. Sve agregati su upareni sa manuelnim, automatski ili EGS šestostepenim prenosom.

Autor: Nikola Vučićević 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group