Cena goriva će još padati

Zbog korona virusa, globalna cena goriva znatno je opala, a taj pad se oseća i u Srbiji...

Litar bezolovnog goriva sada možete natočiti za 140 dinara, dok je dizel nešto skuplji sa cenom 150-153 dinara. Crna Gora takođe je osetila veliko pojeftinjenje, a od sutra niže cene stiću i u Hrvatsku.

Pošto je korona epidemija zahvatila čitav svet i pošto je veliki broj ljudi u karantinu i izolaciji, kola na ulicama je sve manje, pa je samim tim potražnja za gorivom manja, što dovodi do smanjenja cene naftnih derivata.

Naftne indutrije sada se suočavaju sa problemom, jer moraju da proizvode manje goriva kako bi zadovoljili smanjene potrebe tržišta. Pretpostavlja se da će pojedini naftni proizovđači morati da smanje prozivodnju za 10 miliona barela dnevno, što je ogromna razlika.

Ovakva situacija ide u korist vozačima jer će svi sada gorivo moći da natoče jeftinije, ali ako se potražnja za gorivom naglo poveća, goriva u jednom trenutku neće biti zbog smanjene prozivodnje, pa se može destii naglo poskupljenje, pa čak i nestanak goriva.

Foto:The Philadelphia Inquirer

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group