CC850 model švedskog proizvođača oborio sve rekorde prodaje

Najnoviji hiperautomobil Koenigsegg brenda je veći hit nego što je proizvođač automobila mogao i da zamisli.

Povodom 50. rođendana osnivača kompanije, Kristijana fon Koenigsega, kompanija je proizvela 50 automobila. Švedska kompanija je upravo objavila da je cela serija CC850 rasprodata za manje od nedelju dana nakon što je vozilo debitovalo na Nedelji automobila u Montereju. Ipak, ne brinite ako ste propustili ovaj automobil, jer je rečeno da će uskoro biti lansirano još dodatnih 20 modela.

Lako je shvatiti zašto je postojala tolika potražnja za modelom CC850. Novi Koenigsegg odaje počast prvom automobilu kompanije CC8S, koji je lansiran 2002. godine. Ova dva automobila dele sličan dizajn i oblik, ali sve ostalo je potpuno novo.

CC850 pokreće 5,0-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 1.385 KS kada koristi E85 gorivo. S "običnim" gorivom isporučuje 1.185 KS, dok maksimalni obrtni momenat iznosi 1.385 Nm. Takođe poseduje zaista jedinstveni menjač koji omogućava vozačima da menjaju šest brzina ručno ili devet brzina automatski u zavisnosti od režima vožnje.

„Jasno je da smo pogodili poznavaoce i fanove tako što smo spojili naše korene sa novim razmišljanjem i bezvremenskim dizajnom koji se izdvaja od ostalih“, rekao je osnivač brenda, Kristijan fon Koenigseg u izjavi. „Zahvalni smo na ovolikom interesovanju i daćemo sve od sebe da nadmašimo očekivanja.“

Koenigsegg zna da je deo onoga što njegove automobile čini tako posebnim njihova ekskluzivnost. Prvobitna serija od 50 automobila bila je namenjena proslavi Kristijanovog 50. rođendana, dok dodatnih 20 automobila obeležava godine koje su prošle od objavljivanja CC8S.

Koenigsegg još uvek nije spreman da otkrije koliko će CC850 koštati. Uzimajući u obzir koliko brzo se prvih 50 automobila rasprodalo, očekujemo da će i dodatnih 20 biti rasprodato brzinom svetlosti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group