Bugatti Veyron u čast legendarnog sportiste

Više slika

Više slika

Sa 450 kreiranih primeraka, Bugatti Veyron je veoma teško smatrati običnim modelom, ali svi zainteresovani kupci mogu uvek pronaći po neki primerak na prodaji...

Ovo ne znači da se modeli francuske kompanije mogu pronaći jeftino, ali su svakako dostupni. Ovaj posebni primerak, međutim, jedinstveniji je od većine ostalih.

Možda se sećate ovog modela iz 2013. godine, kada je Bugatti započeo proizvodnju serije Vitesse roudster modela posvećenu legendarnim vozačima iz prošlosti. Svaka serija se sastojala od tri ekskluzivne jedinice u liniji.

Ovaj automobil koji vidite u galeriji posvećen je čuvenom italijanskom vozaču Meu Konstaniniju, WWI letećem asu koji je učestvovao na trkama kao deo trkačke divizije brenda Bugatti od 1920. do 30. godine. Automobil je finiširan u dva tona eksterijera, sastavaljenog od francuske trkačko plave i reflektujuće hromirane nijanse, sa morski plavim i svetlo braon enterijerom, a kao i ostali automobili u seriji, sastoji se od opsega “Easter eggs” Konstantini znaka na vratima rezervoara do zadnjeg logoa sa slonom preostalog od legendarnog Royale modela na šaltheblu i patosnicama ispod prvih sedišta.

Baziran na Vitesse varijanti, automobil kombinuje mnogo moćniji motor od Super Sport, sa pokretnim krovnim panelom sa Grand Sport modela. Ispod haube se nalazi osmolitarski quad-turbocharged W16 motor koji proizvodi 1.184 ks, koje su dovoljne za ispaljivanje modela do sto iz mesta za samo 2,6 sekundi, dok mu je brzina elektronski limitirana na 375 km/h.

Sa samo par pređenih kilometara na odometru, ovaj model praktično nikada nije vožen. Sada je ovaj model listovan na JamesEdition licitaciji do strane Deals on Wheels LLC – istog prodavca iz Dubaija koji poseduje jedan model Koenigsegg Agera koji prodaje za 2.72 miliona dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group