Bugatti pripremio jefitniju verziju Noire modela

Bugatti predstavlja pristupačnu varijantu najskupljeg automobila na svetu

Bugatti Chiron Noire oborio je rekord kao najskuplji automobil  na svetu...

Najskuplji automobil sveta postao je malo pristupačniji, barem za nekoliko srećnika. Pre samo nekoliko dana, Bugatti je predstavio sasvim novi Chiron Noire, super-ekskluzivnu verziju La Voiture Noire modela, koji košta 18.7 miliona dolara. Najnovije izdanje glamuroznog brzinca će biti dostupno u dve verzije i biće ograničen na samo dvadeset komada. Takođe, on će koštati i do šest puta manje u odnosu na model koji je oborio sve rekorde po pitanju cene.

Poput unikatnog La Voiture Noire, Chiron Noire je inspirisan specijalnom crnom verzijom Type 57 SC Atlantic, koju je Žan Bugati kreirao tokom tridesetih godina, kako stoji u zvaničnom saopštenju brenda. Jedan od samo četiri ovakva automobila ikada proizvedena, nestao je na samom početku II svetskog rata, a kada bi bio pronađen, sasvim sigurno bi sa trona svrgnuo svoju modernu verziju.

Sa malo prizemnijim izgledom u odnosu na original, Chiron Noire je i dalje jedan od najekskluzivnijih i najluksuznijih superautomobila na tržištu. Dve verzije koje će biti predstavljene nazvane su Noire Elegance i Noire Sportive. Oba modela dobila su crni enterijer i eksterijer, akcentovan malim srebrnim akcentima. Elegance model ima sjajno karbonsko telo i enterijer koji je u celosti crne boje, pored čuvene Bugatti linije.

U međuvremenu, Sportive ima mat crni finiš i sasvim crni enterijer, sa sve tasterima i prekidačima. Oba modela su dobila Bugatti oznake napravljene od srebrnog i crnog emajla, sa karbonskom oznakom na centralnom naslonu za ruke.

Ispod haube, Bugatti je stvari ostavio onakvim kakve jesu. Obe verzije Chiron Noire imaju isti quad-turbocharged 8.0 litarski W16 motor, kao i “standardni” model. To svakako neće mnogo razočarati Bugatti lojaliste, jer je on sposoban da izbaci 1.500 konjskih snaga, odnosno ubrzanje od nula do sto kilometara na čas za samo 2.4 sekunde.

S obzirom na to da je Chiron Noire ograničeno izdanje, on košta malo više od standardnog Chirona. I Noire Elegance i Noire Sportive modeli imaju cenu od 3.3 miliona dolara, dok postojeći Chiron Sport modeli mogu dobiti Noire tretman po ceni od 110.000 dolara. Prve dostave ovih noviteta će krenuti u drugom kvartalu 2020.godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group