Bugatti Divo testiran u ekstremnim uslovima

Više slika

Više slika

Fenomenalni Divo morao je da izdrži surove pustinjske uslove...

Bugatti je kompanija koja je poznata po svojim ultra luskuznim i brzim automobilima. Iako su mnogi mislili da će Bugatti teško uspeti da kreira model koji će nadmašiti Chirona, popularna auto kompanija je ipak uspela da sve iznenadi, pa je na sajmu automobila u Parizu zvanično predstavila Divo model koji je blago rečeno neverovatan.

Cena jednog modela isnozi 5.7 miliona dolara i napravljeno je samo 40 primeraka, a zanimljivo je to da je svaki od modela već prodat, tako da to jasno govori koliko je popularan i tražen ovakav automobil.

Ovaj automobil poseduje moćni 8.0 litarski W6 motor koji proizvodi skoro 1500 konjskih snaga i omogućuje ovom vozilu da postigne brzinu od skoro 350 km/h. Ipak, mnogi su se zapitali da li ovaj auto može da se vozi baš svuda i da li može da omogući vozačima toliku brzionu u esktremnim i nesvakidašnjim uslovima.

Auto inženjer, Julija Lemke, bila je ta koja je dobila zadatak da testira ovaj model, pa ga je odvela u pustinju i probala da vidi kako će se on ponašati na paklenim temperaturama od skoro 50 stepeni. Ona je automobil vozila brzinom od 250 km/h, jer su putevi u tom predelu toliku brzinu dozvoljavali i donela je zaključak da je auto zaista fenomenalan i da se može voziti po esktremno visokim tempraturama.

Jedina stvar koja se može nazvati „manom“ ovog auta jeste to što je mnogo „spušten“ ka zemlji, pa ga neravnine po putu i rupe mogu oštetiti.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group