Brutalni Opel sa 730 ks predstavlja tvrd orah i za neke od najboljih

Tokom decenija imali smo priliku da se nagledamo tjuniranih Opel Kadett modela, na startnim linijama postavljenih do veoma moćnih automobila, tako da nas ništa više ne može iznenaditi...

Sudeći prema čoveku koji je postavio video, stari nemački kompakt heč tjuniran je do te mere da isporučujue 730 ks, što ga prema snazi postavlja na teritoriju superautomobila.

Sa druge strane, ostaju velike sumnje da bi ovaj legendarni nemački automobil mogao predstavljati bilo kakvu pretnju McLaren 720 modelu sa 710 ks. Nije nam poznato da li ga moćni Audi R8 može ispratiti sa svojim V10 agregatom unutrašnjeg sagorevanja, zapremine 5,2 litra i 602 ks u fabričkom R8 V10 Plus izdanju, zaduženom za razvijanje stotke iz mesta za 3,2 sekunde i maksimalnih 330 km/h.

Trkanje se sa R8 automobilom došlo je kao šlag na torti za Kadett u događaju koji se odigrao prošlog vikenda u Nemačkoj, dok je pre ovog izazova moćni Opel iskušao svoju sreću sa BMW M3 modelom. Sportski sedan poseduje 423 ks zahvaljujući svom trolitarskom turbo ravnom šestocilindrašu, koji razvija stotku iz mesta za nešto više od četiri sekunde.

Još jedna vrhunska mašina, Audi RS6 Avant prethodne generacije, stao je na crtu starom nemačkom ponosu tokom istog događaja. Ne želimo nikako da pokvarimo užitak i otkrijemo rezultate, tako da ukoliko želite da saznate da li je supersedan sa 605 ks na svim točkovima uspeo da pobedi ili ne, obavezno pogledajte snimak koji smo vam u nastavku pripremili.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group