Brutalne performanse McLaren 765LT modela na nemačkom autobanu

Sa neverovatnom snagom na radilici, malom ukupnom kilažom na točkovima i naprednom aerodinamikom, McLaren 765LT predstavlja jedan od najpotentnijih superautomobila koji se trenutno nalaze na tržištu...

Za pokretanje ovog engleskog monstruma zadužen je četvorolitarski V8 agregat duplog turbo punjenja, za koji McLaren tvrdi da je dobar za 755 ks i 800 Nm obrtnog momenta. Međutim, brojni testovi na valjcima koji su do sada odrađeni otrkivaju nešto drugačiju istinu i to da ovaj McLaren zapravo poseduje više snage nego što njegov proizvođač tvrdi, tako da on na radilici poseduje preko 800 ks. Ova mašina dolazi u pratnji sedmostepenog automatskog menjača duplog kvačila koji svu snagu šalje na zadnje točkove.

U želji da vide koliko je ovaj britanski superautomobil brz na pravoj liniji, ljudi iza kanala AutoTopNl nedavno su organizovali testiranje jednog primerka i uputili se sa njim na nemački autoban.

Kako proizvođač navodi, za ubrzanje do stotke iz mesta 765LT zahteva svega 2,8 sekundi, a uprkos tome što je ovo veoma imresivna činjenica, ona ipak nije najipresivnija stvar vezana za njegove performanse. Ubrzanje iz pokreta je zapravo nešto što je prilično neverovatno kada je u pitanju ova besna mašina, koja u jednom delu snimka omože biti viđena kako od stotke do dvesta ubrzava za oko pet sekundi bez velikog napora.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group