Brutalna vožnja Bugatti Chiron modela na regularnom putu

Koenigsegg Agera RS i SSC Tuatara možda jesu brži na pravoj liniji, ali Bugatti Chiron ostaje jedan od najzadivljujućih hiperautomobila na tržištu, dok video koji možemo videti dokzuje koliko on zapravo može biti zastrašujuć i brz na standardnom drumu...

Nedavno smo mogli videti jedan klip podeljen na društvenim mrežama i zatim postavljen na youtube kanalu, nešto kasnije decembra meseca prošle godine, a na njemu je prikazan moćni Bugatti Chiron kako juri portugalskim putem sa dve trake i čuti ga kako zvuči pri navodnoj brzini od 373 km/hi.

Iako je video prilično kratak, on ipak ne prikazuje samo surovu snagu Chiron modela na pravcu jednog regularnog puta, već na savršen način odaje notu njegovog motora i izduvne grane, koja zvuči kao da je pored kamere upravo proleteo mlazni avion, radije nego nešto na četiri točka. Kako je Chiron prošao pored mesta snimanja, možemo primetiti da vozač kreće da pritiska kočnicu i podiže aerokočioni sistem kako bi se zaustavio pre krivine koja nastavlja put udesno.

Standardni Bugatti Chiron poseduje elektronski limitirano ubrzanje do 420 km/h, iako mu razvijanje 373 km/h ne predstavlja nikakav problem, snimak koji možete videti ne navodi pravu brzinu ovog posebnog modela, jer on definitivno nije išao koliko je u naslovu naznačeno i to možemo sami primetiti, dok su neki uporniji i matematički napredni korisnici Redita, izračunali su da se ovaj automobil kretao negde između 257 i 289 km/h. Bilo kako bilo, ovo su bez dileme veoma opasne i zastrašujuće brzine, posebno kada imamo u vidu širinu puta na kome su razvijene.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group