Brutalna eksplozija motora motora na dino testu pred publikom

Moćna vozila na dino testu mogu predstavljati pravo uživanje za publiku, ali na nesreću po vozača ovog pikapa i njegovih posmatrača, stvari su krenule nizbrdo od samog starta...

Incident se dogodio na Ultimate Callout Challenge (UCC) 2021. gogađaju koji se sastoji od nekoliko takmičenja baziranih na snazi, kao što su trke ubrzanja, povlačenje sanki, spaljivanje guma u par disciplina i naravno, dino testova.

Ram pikap prvi je startovao dino test sa nekoliko dodavanja gasa poskakujući po platformi napred-nazad. Vozač je zatim krenuo u svoj poslednji pokušaj sa nešto većim dodavanjem gasa, ali su obrtaji nastavili da rastu, turbina nije prestajala sa radom i veliki crni dim je krenuo da kulja iz izduvne grane koja izlazi iz haube.

Nekoliko trenutaka kasnije isopod haube je nastala detonacija i motor se razleteo kao bomba u plamenoj lopti, što je dovelo do toga da ekipa koja je bila kraj mašine pojuri ka automobilu kako bi ugasila vatru što brže. Vozač je iskočio iz svog modela i sa platforme. Eksplozija je poslala klipove, klipnjače i ostale delove na tribinu, dok deluje da su više nego srećni gledaoci otišli sa događaja nepovređeni i sa nekoliko suvenira koji su se okolo nagomilali.

Najvažnije od svega jeste to što deluje da niko nije povređen, čemu u prilog ide i reakcija publike koju možemo čuti kako se smeje i navija nakon što se sve završilo. Čak je i vozač koji je razneo svoj motor nekoliko momenata ranije, imao vremena da se vrati, pokloni publici i zahvali na bodrenju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group