Brabus

Brabus je nemačka tuning kompanija koja se bavi unapređivanjem Mercedesa, Smarta i Maybacha...

 

Kompanija je 1977. godine pronađena od strane Boda Buschmanna, doktora iz oblasti inžinjerstva, u nemačkom gradu Bottropu.  On je zamislio da ova kompanija preuzme automobile koji su već brzi i luksuzni i učini ih još bržim i luksuznijim. Naravno, on je smatrao da na isti način treba da se tretiraju i mali automobili, pa je Brabus ubrzo počeo modifikovati i Smart automobile.

Brabus može da unapređuje 14 modela iz Mercedesa, Maybacha i Smarta, ili vlasnici automobila mogu kontaktirati ljude iz ove nemačke kompanije i kazati im koje bi oni modifikacije želeli da urade na njima. Brabusove najčešće kreacije, CL800 i SLS Brabus, su modifikovane kako bi bili najbrže u svojoj klasi. C800 model je jedna od najbržih limuzina na svetu, jer ubrzava od 0 do 100 km/h za 3.9 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 354 km/h.    

Automobili koji su modifikovani u ovoj nemačkoj kompaniji troše veoma malo goriva i emisije štetnih gasova koje proizvode su mnogo niže od granica koja je postavila Evropska Unija. U 2003. godini, ova nemačka kompanija je lansirala motor koji je imao 640 ks zahvaljujući kojem Brabus E V12 ubrzavao od 0 do 100 km/h  za 4.2 sekunde i  dostizao maksimalnu brzinu od 340 km/h. 

Najbolji Brabusov automobil je bio S86BRABUS, koji je procenjen na 604 000 eura. Kao najveća kompanija koja modifikuje Mercedesove automobile, Brabus je 2006. godine lansirao ovaj automobil. Ubrzavao je od 0 do 100 km/h za 4.0 sekundi, dok je njegova maksimalna brzina iznosila 350 km/h.

Izvrsnost, izuzetnost i elegancija su tri reči koje opisuju ovu nemačku kompaniju. Iako Brabus prodaje svoje automobile u preko 100 zemalja širom sveta, operacije koje on radi nisu mnogo velike jer ima svega 350 zaposlenih radnika. Međutim, Brabus nije kompanija koja je okrenuta prema velikim masama. Kada kupite automobil koji je modifikovala ova nemačka kompanija, to znači da ste ušli u redove elite. Eksluzivnost je ime igre, a ograničena proizvodnja vam omogućava da budete posebni. 

Baš kao i listovi na drvetu, ne postoje dva ista Brabusa, što kupcu daje zadovoljstvo da bude jedan od retkih koji poseduje takav automobil.

A. D. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group