Borba za tron najboljeg među kompaktima

GR Corolla predstavlja automobil koji je opisan kao kralj hot heč modela, ali to ne znači da je on bez izazivača na tržištu...

Novi Honda Civic Type R model stići će pred kraj ove godine, a svi kupci koji su želeli pravog rivala Corolla seriji do sada, mogli su se opredeliti za Volkswagen Golf R. Poslednji test na trkačkoj stazi omogućio je da se dokaže da li su njihove performanse zaista toliko slične u stvarnom svetu kao što je to slučaj na papiru.

YouTube kanal Throttle House izašao je sa Golf R modelom, koji dolazi u baznoj konfiguraciji od 315 ks i korisničkim izborom između automatika duplog kvačila ili šestostepenog manualnog menjača. Ovaj posebni model stiže sa manualnom transmisijom, dok se pored njega našla GR Corolla u Circuit Edition izdanju, koje donosi karbonsku haubu, diferencijal ograničenog proklizavanja i unikatne otvore na haubi. Ova mašina takođe dolazi i sa pogonom na svim točkovima i dostupna je takođe sa manualcem.

Na trkačkoj stazi, ova dva kompakta dosta su se žestoko borila, tako da je na pravoj liniji iz mesta, Golf R pobedio GR Corolla model za nekoliko dužina, što je moglo biti i veće da je VW model koristio DSG menjač. Ono što je interesantno jeste činjenica da je GR Corolla uspela da pobedi kasnije testirani model Subaru WRX STI. Naravno, vozačke veštine igraju važnu ulogu u trkama ubrzanja između ovakvih modela, posebno kada se ima u vidu da su svi opremljeni manualnim transmisijama.

Ovo je manja briga na vijugavim segmentima trkačke staze, gde je Golf R ponovo pobedio Toyota model na pravcima, pri čemu japanska mašina nije delovala kao da može da drži korak sa njim. Iz ovih testova nije moguće izvući konačan i potpuno tačan zaključak, jer je GR Corolla bila u mogućnosti da svoj krug kompletira za 1:14:65, dok je Golf R model, uprkos svojoj većoj ceni, uspeo da stigne na cilj za 1:15:30 sekundi.

Ovo je takođe bolje vreme od prethodne generacije Civic Type R modela, koji je krug na istoj stazi kompletirao za 1:14:68. Naravno, Civic Type R će najverovatnije moći da pobedi najbolje vreme Toyota modela ponovo, ali on poseduje dosta više snage i samim tim dolazi sa jačom cenom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group