Borba najboljih svetskih karavana

Više slika

Više slika

Volvo je predstavio svoj novi V60, premijum karavan model srednje veličine, koji koristi identičan recept nešto većeg V90 automobila, objavivši rat nemačkom establišmentu...

Svi na evropskom tržištu sada konačno imaju priliku da uporede sve tri slične linije, odnosno, modele nemačkih premijum karavana, uključujući A4 Avant kompanije Audi, model koji je u prodaji od prošle godine, trojku Touring bavarskog BMW-a, koji će uskoro biti zamenjen novom linijom, i nedavno predstavljeni Mercedes Wagon C klase, ne baš kao potpuno nov model, ali redizajniran, svakako.

Na drugim tržištima, u podnudi su neke od ove tri linije modela. Dok BMW 3-Series Touring poseduje svoje poprište preko okeana, zajedno sa Allroad verzijom modela Audi A4 koji su u ponudi, tamo ih tehnički, svi korisnici porede sa serijama kao što su Buick Regal karavan, potencijalnim suparnicima V60 modela takođe.

Međutim, na našem kontinentu i iz celokupne ponude karavana na svetu, mi ipak odlučujemo da najnoviji V60 uporedimo sa poslednjepredstavljenim modelom, osveženom C klasom karavan automobila kompanije Mercedes.

Oba automobila imaće svoje svetske premijere na ženevskom sajmu automobila Geneva Motor Show sledećeg meseca, ali Volvo ipak privlači nešto više interesovanja jer predstavlja potpuno novog člana segmenta i nije redizajnirana, odnosno osvežena verzija postojećeg modela.

Bilo kako bilo, najnoviji Mecedes karavan C klase, ciljaće ka vrhunskim tehnologijama, preuzetim direktno sa S klase, a posedovaće potpuno nove benzinske, dizel i priključne hibridne motore, i pogonske sklopove. Međutim, nešto više detalja o svom modelul, kompanija Mercedes otkriće u Ženevi.

Novi Volvo V60, sa druge strane, nudi veće dimenzije i prostraniji enterijer, koji meri 4,761 milimetar, u poređenju sa nešto kraćim Meredes modelom koji poseduje kapacitet od 4,702 mm. Oba volumena sa podignutim zadnjim sedištima donose 529 litara zapremine u slučaju Volvo modela i 490 litara prtljažnog prostora u Mercedes automobilu.

Oba ova modela spadaju među najmodernije u svom segmentu, uprkos činjenici da i Volvo i Mercedes imaju efekat babuške u svojim asortimanima modela. Međutim, tamo gde kompanija Volvo poseduje nešto kockastiji i mišićaviji izgled, kompanija Mercedes usvaja daleko obiji i organski oblik.

Što se tiče njihovih enterijera, ova dva modela nude predivnu atmosferu, sa izuzetnim kvalitetom i svim što je potrebno za stvaranje luksuznog efekta. Karakteristike kao što su digitalne instrument table i veliki ekrani informativno zabavnih sistema, dolaze kao standardna oprema, koju prati prisustvo različitih igračaka i pratećih detalja.

Sada ostaje na nama da procenimo koji dizajnerski pristup više volimo, ali pravi kupci će možda, ali samo možda, bazirati svoje odluke na nekim drugim faktorima takođe. Ukoliko ni vi niste u mogućnosti da napravite konačan izbor između ova dva ultimativna modela, možda vam naša galerija u tome može pomoći i predstaviti vam neke od najznačajnijih razlika između Volvo V60 i Mercedes C-Class Estate modela, koji definitivno predstavljaju najbolje premijum karavane trenutno na tržištu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group