Bombardier Global 6500 uskoro spreman za let

Više slika

Više slika

Najnoviji business jet kanadskog brenda Bombardier, uskoro će biti spreman za let…

Global 6500 je za sada završio devedeset procenata test letova, a njegova krila i motori su u poslednjoj fazi validacije. Prva proizvodna verija preseljena je u Bombardier Laurent Beaudoin Completion Center u Montrealu.

“Dok se Global 6500 avion priprema za svoje debitovanje, jako nam je drago što ga možemo kreirati u našoj novoj ustanovi u Montrealu. Sa svojim najdužim rasponom, najvećom kabinom u klasi i najudobnijom vožnjom, Global 6500 poseduje inovativni dizajn enterijera i poboljšane performanse, nudeći pogodnosti i vrhunsku tehnologiju, što naši klijenti i očekuju”, kaže Džulijen Budro, iz kompanije Bombardier Aviation.

Rolls Royce Pearl 15 motori i nova krila čine Global 6500 avion bržim i daleko efikasnijim. Avion ima raspon od 1.300 nautičkih milja zahvaljujući pojačanoj snazi motora i efikasnosti u potrošnji goriva. Sa maksimalnom brzinom od Mach 0.90 i tipičnom brzinom krstarenja od Mach 0.85, ovaj avion od Hong Konga ili Singapura, do Londona ili Madrida može doći bez pravljenja pauze. Nova krila mu daju fleksibilnost i poboljšanu aerodinamiku, što se oseća tokom leta.

Njegova glomazna kabina sadrži nova Nuage sedišta, koja su jedinstvena, a koja se mogu pretvoriti u ležaljke za spavanje. Ovo sedište, koje je dizajnirano za duge letove je ekskluzivno posvećeno novoj Global porodici aviona.

Poput svog rođaka, Global 7500, Global 6500 ima privatni deo za odmor posade napred, naspram profesionalne kuhinje i toaleta.

On takođe ima i svoj privatni apartman sa privatnim kupatilom sa tušem i velikim garderoberom. Između svega toga, nalazi se Conference apartman, sa prilagodivim stolom, komodo mi opcionim Nuage sedištem, kao i Club Suite sa četiri sedišta i glomaznim 4K monitorom.

U kokpitu se nalazi Bombardier Vision sistem za let, koji nudi kombinovani sistem vida, koji spaja pojačane i sintetičke vizije u jedan pogled, što će pilotima posebno značiti tokom loših vremenskih uslova.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group