Bolid Mihaela Šumahera sa kojim je osvojio pet trka odlazi na aukciju

Više slika

Više slika

Trkački automobil Mihaela Šumahera iz 2003. godine biće na aukciji sledeće nedelje u Ženevi i procenjuje se da će koštati 9,5 miliona dolara.

„Ovaj automobil je jedan od samo četiri sa više od četiri pobede u istoriji Ferrari brenda, a posebno sa jednim od najveštijih vozača svoje generacije, Mihaelom Šumaherom, tako da očigledno to doprinosi priči“, rekao je izvršni pomoćnik direktora prodaje RM Sotheby's, Vinsent Luzui.

Trkački automobil F1 – F2003-GA sa šasijom 229,  Šumaher je vozio devet puta tokom sezone i pomogao mu je da obezbedi svoje šesto svetsko i pretposlednje prvenstvo u svojoj slavnoj trkačkoj karijeri.

Zvanični opis glasi: „Tokom Šumaherove osvajačke titule 2003. godine u Formuli 1, on je obezbedio neverovatnih pet pobeda, uključujući Veliku nagradu u Španiji, Austriji, Kanadi, Italiji i Sjedinjenim Državama.“

Trkački automobil Ferrari F1 iz 2003. dizajnirali su Rori Birn i Ros Braun i pokreće ga 3,0-litarski V10 motor koji je sposoban da proizvede do 845 KS. Rečeno je da je trkački automobil „spreman za stazu“ dok ga aukcionar opisuje kao jedan od „najuzbudljivijih predloga Formule 1 koji su ikada izašli na otvoreno tržište“.

Šumaherov Ferrari će postati drugi najskuplji F1 automobil ikada prodat na aukciji ako uspe da dobije procenjenu cenu od 9,5 miliona dolara. Mercedes W196R iz 1954. koji je prodat za 29,6 miliona dolara u Gudvudu 2013. i dalje drži aukcijski rekord za F1 trkačke automobile.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group