BMW Z1 predstavlja najinteresantniji kabrio na svetu

Više slika

Više slika

BMW Z1 nije samo prvi i originalni Z model nemačke kompanije, on je takođe jedan od najunikatnijih klasičnih roudstera koje danas možete kupiti...

Ovaj predivni primerak iz 1999. godine, poseduje svega 28.860 kilometara na odometru, finiširan je u čili crvenoj boji, dolazi sa BMW klasik sertifikatom i deluje da je u savršenom stanju.

BMW je kreirao 8.000 Z1 modela, od koji su svi sa volanom sa leve strane i napajani su šestocilindričnim motorima zapremine 2,5 litara sa 168 ks i 222 Nm obrtnog momenta.

Zapravo, šasija ovog automobila dobijena je iz E30 3 serije, ali dizajnerski izbori bavarskog proizvođača zapravo čine Z1 ovoliko posebnim vozilom.

Karoserija automobila poseduje plastične panele dok su glavni trik kod BMW Z1 automobila njegova vrata, koja umesto da rade kao normalna, sa šarkama, jednostavno klizaju dole i gore kako bi se otvorila i zatvorila, što omogućuje vozaču da ih potpuno otvori.

Troškovi ovih najinteresantnijih vrata na planeti bili su itekako visoki, ali su potpuno imali smisla jer je karoserija morala biti dovoljno velika kako bi ih smestila u sebe.

Ovo je svakako jedna neverovatna mašina, a trenutno se nalazi na listi Silverstone Auctions brenda i njena prodaja zakazana je 19. maja, kada će se svi boriti za najunikatnija vrata na planeti, dok sam model BMW Z1 dolazi besplatno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group