BMW razmatra novi X8 koji bi trebalo da bude lansiran 2020. godine

Više slika

Više slika

Kompanija BMW nedavno je ispunila sve zahteve za registraciju svoje iX8 linije i svemu je dodala glasine o svom radu na novom krosover modelu koji će stati mesto iznad 2019. X7 linije…

Iako ništa za sada nije ozvaničeno, nemački mediji naglašavaju da će automobil biti predstavljen 2020. godine i doći će kao glavni konkurent modelima Audi Q8 i Eange Rover.

Možda sve ovo trenutno deluje kao spekulacija, ali razvojni direktor bavarskog brenda potvrdio je medijima da je model pod sigurnim tačkama, posebno zbog sverastuće popularnosti njegovog segmenta, tako da će svakako dobiti svoju šansu. Klaus Frohliš je ovim rekao da svakako postoji mesta za X8 varijantu, posebno na tržištima nalik kineskog, međutim stvari još uvek nisu dovedene do kraja.

Publikacija je navela da kompanija planira brojne različite ideje za svoje novo umetničko delo, ali da će novi model najverovatnije posedovati identičnu platformu koja se nalazi u X7 liniji modela. Sa druge strane, dok X4 i X6 poseduju stil inspirisan kupe automobilima, deluje da BMW ozbiljno razmatra da li bi X8 trebalo da nastavi istu filozofiju ili postane X7 dužeg međuosovinskog rastojanja. Poslednje navedeni pravac predstavljaće identičan potez koji su uradili Cadillac, Lincoln i Range Rover sa svojim standardnim i dugačkim verzima terenskih vozila.

Bez obzira na koji se potez kompanija odluči, možemo biti sigurni da će X8 biti ponuđen sa četiri ili pet sedišta. Međutim, odluka će biti doneta u odnosu na moguće stvaranje putničkog komfora i sistema po kome će dizajneri primeniti ovu ideju, na koju utiče dodavanje premijum materijala i visokotehnoloških karakteristika, kao što je napredni informativno zabavni sistem na zadnjoj strani putničke kabine automobila.

Ukoliko se ovaj model na kraju ispostavi realističan, sigurno će biti ponuđen sa asortimanom različitih pogonskih sklopova. Ništa za sada nije zvanično, ali mogući izbori se svode na sve, od priključnih hibrida, do dvolitarskih četvorocilindraša sa turbinama, pa i neverovatnih V12 twin-turbo jedinica zapremine 6.6 litara, sa vrha opsega.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group