BMW predstavlja unikatni ALPINA B6 xDrive Gran Coupe

Više slika

Više slika

Manje od godinu dana nakon predstavljanja u Americi prošlog proleća, Alpina B6 Gran Coupe model predstavljen je sa novim izgledom...

Automobil nastao na bazi ponovljene linije 2016. BMW 6-Series Gran Coupe automobila, tada je predstavio redizajnirani eksterijer minimalnih i limitiranih zahvata, stilizovanu prednju masku, novu besprekornu Alpina haubu karakteristična krila i redizajnirane potpuno adaptivne LED farove sa asistencijom prilikom upotrebe dugih svetala.

Pored toga, B6 Gran Coupe ostao je gotovo isti po pitanju kozmetike, sa prepoznatljivom aerodinamičnom opremom kompanije Alpina i aluminijumskim točkovima od 20 inča sa gumama 295/30 nazad i 255/35 nazad, ali i različitim dodacima unutar putničke kabine, na instrument tabli i sedištima.

BMW North America je sada ponovo ukrstio koplja sa kompanijom Alpina kako bi kreirao unikakatan model koji će proslaviti sada već ustaljenu saradnju koja je nastala kao deo udruženja BMW Car Club of America.

Automobil nazvan BMW ALPINA B6 xDrive Gran Coupe BMW CCA Edition, poseduje Alpina metalik plavi eksterijer i titanijumski izduvni sistem sa granama koje su finiširane ugljeničnim vlaknima.

Najveće promene dogodile su se u putničkoj kabini, gde vozače očekuju opal bela kožna sedišta, klavirski crni finiši i "isklesani" nasloni za glavu. Automobil će takođe biti opremljen sa belim kontrastnim šavovima i posebnim "BMW CCA Edition" elementima na centralnoj konzoli. Kako bi zaokružila sve promene, opal bela boja nalazi se na patosnicama i posebnim pločama smeštenim u motornom delu.

Kao i standardan model koji smo ranije pomenuli, ovaj posebni automobil dolazi sa V8 motorom zapremine 4,4 litre koji razvija 600 ks i 799 Nm obrtnog momenta. Ova mašina spojena je sa osmostepenim automatik menjačem i pogonom na sva četiri točka, kako bi upareni zajedno omogućili automobilu sprint od 0 do 100 km/h za svega 3,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 318 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group